Uutiset


23.2.2016 Valkeakoskella järjestetään talonäyttely elokuussa 2017

Talonäyttely toteutetaan uudelle modernille Länsi-Lintulan asuinalueelle, joka sijaitsee aivan Lintulan asuntomessualueen vieressä.

Lue lisää


7.1.2016 YM: Rakennusten energiatodistuksia uusille rakennustyypeille

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen rakennuksen energiatodistuksesta annetun lain muuttamisesta. Energiatodistus on työkalu uudisrakentamisessa sekä myynti- ja vuokraustilanteissa rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen. Energiatodistusvelvoitteet koskevat vain rakennuksia, joita lämmitetään tai jäähdytetään.

Lue lisää


1.10.2015 YM: Energiatodistukseen tulossa muutoksia, lakiesitys lausuntokierrokselle

Ympäristöministeriö on tänään lähettänyt lausuntokierrokselle lakiesityksen, jossa esitetään muutoksia rakennusten energiatodistukseen.

Lue lisää


24.8.2015 Lahteen ja Lappeenrantaan kehitetään uutta energiatietopalvelua

Lahden ja Lappeenrannan kaupungit ovat käynnistäneet yhteishankkeen, jossa kehitetään uudentyyppinen energiatietopalvelu eri energiamuotojen kiinteistökohtaiseen vertailuun. Palvelu antaa tietoa muun muassa eri lämmitysmuotojen kustannuksista, takaisinmaksuajoista sekä CO2-säästöistä.

Lue lisää


3.8.2015 Motiva: Kun netti ei riitä – kysymällä täsmätietoa fiksuun energiankäyttöön

Kuluttajille suunnattu valtakunnallinen energianeuvonta avaa puhelinlinjat kesätauon jälkeen tiistaina 4. elokuuta ja vastaa myös netissä asumisen ja arjen energiankulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Henkilökohtainen neuvonta on erityisen arvokas tuki silloin, kun oma osaaminen ei riitä joskus monimutkaistenkin valintojen tai hankintapäätösten tekemiseen.

Lue lisää


8.7.2015 Motiva ja Talotekniikkateollisuus: Vantaan Asuntomessujen Energiatehokas ja toimiva koti on Kastelli (39)

Motiva Oy ja Talotekniikkateollisuus ry ovat valinneet Vantaan Asuntomessuilla Energiatehokas ja toimiva koti -taloksi Kastelli-Talot Oy:n kohteen 39 Kastelli. Valinnalla halutaan nostaa esiin hyvää, kestävää, energia- ja kustannustehokasta nykyrakentamista. Kastellin valinnassa korostui erityisesti hyvä kokonaisuus, tilojen tehokkuus sekä kestävät ratkaisut. Energiatehokas ja toimiva koti -kohdetta esitellään Vantaan Asuntomessujen lehdistöpäivänä 9.7. klo 11.00-12.00. Esittelijöinä paikalla Motivan ja Talotekniikkateollisuuden asiantuntijat.

Lue lisää


4.6.2015 Tukes: Lämpöpumpun saa asentaa vain rekisteröity asennusliike

Ilmalämpöpumput, maalämpöpumput ja ajoneuvojen ilmastointilaitteet sisältävät ilmastolle haitallista kylmäainetta. Sen vuoksi niitä sisältäviä laitteita saavat käsitellä vain ammattilaiset, joilla on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukesin) myöntämä kylmäalan pätevyys.

Lue lisää


16.4.2015 ARA ja Motiva: Energiatodistusrekisteri kokoaa energiatodistukset yhteen 1.5.2015 alkaen

Rakennusten energiatodistustietojärjestelmä otetaan käyttöön 1.5.2015 alkaen. Energiatodistustietojärjestelmän ydin on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ylläpitämä energiatodistusrekisteri (www.energiatodistusrekisteri.fi), joka kokoaa laaditut energiatodistukset yhteen.

Lue lisää


26.3.2015 OmaKoti 2015-messut käynnistyivät: Motiva mukana Energiatehokas ja toimiva koti -osastolla

Uuden talon rakentaminen tai vanhan korjaaminen on talon omistajalle yksi arjen suurista päätöksistä. Hyvä lopputulos ei aina ole itsestään selvyys – energiatehokas ja toimiva koti on monen tekijän summa.

Lue lisää


10.2.2015 PTT ry: Pientalon ilmanvaihdon suunnitteluopas rakennuttajien käyttöön

Parantuneen tiiviyden ja energiatehokkuuden myötä uusissa taloissa voi esiintyä ongelmia muun muassa tulisijojen käytössä ja korvausilman saamisessa. Erilaisia virheitä on esiintynyt ilmanvaihdon suunnittelussa ja toteutuksessa myös muista syistä kuin ilmanpitävyydestä siinä määrin, että PTT:n ja Talotekniikkateollisuus ry:n jäsenyrityksistä koostuva yritysryhmä tilasi VTT Expert Services Oy:ltä energiatehokkaan pientalon ilmanvaihdon oppaan. Ympäristöministeriö rahoitti hanketta merkittävällä osuudella. Opas on nyt saatavana sähköisesti.

Lue lisää


5.2.2015 Energiatehokas koti: Uudet seurantakohteet vievät pientalorakentamista lähes nollaenergiatasolle

Energiatehokas koti -hankkeen uusimmat seurantakohteet vievät pientalorakentamisen lähes nollaenergiatasolle. Pääkaupunkiseudulle rakenteilla oleva Talo 2020 ja Oulun Hiukkavaaraan valmistunut Käpylä 186 ovat molemmat energiatehokkuusluokkaa A – kummankin talon kokonaisenergiankulutus on vain 35 kWhE/m2 vuodessa.

Lue lisää


20.1.2015 YM: Lähes nollaenergiarakentamisen lainsäädäntötyö käyntiin

Ympäristöministeriö on asettanut hankkeen valmistelemaan lähes nollaenergiarakentamista koskevaa lainsäädäntöä. Taustalla on Euroopan parlamentin ja neuvoston rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD), joka edellyttää jäsenmailta useita kansallisia ohjaustoimia rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi. Hallituksen esitys lähes nollaenergiarakentamisesta on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2016.

Lue lisää


28.10.2014 Motiva ja Elvari: Seuraa ja säädä - säästä jopa satasia sähkölämmityslaskussa

Asukkaat ovat pääroolissa, kun sähkölämmitteisen kodin energiakulutusta halutaan vähentää. Jo sähkölämmitysjärjestelmää ja huonelämpötiloja säätämällä lämmityskustannukset voivat pienentyä tehokkaasti – jopa 30-40 prosenttia ilman suuria remontteja.

Lue lisää


24.10.2014 Pientaloasumisen ekologisessa kestävyydessä tärkeää rakennuksen lisäksi asumistottumukset

Ympäristöministeriö on selvittänyt pientaloasumisen ekologista kestävyyttä. Selvityksen tekijä Pekka Hänninen sanoo, että keskeisiä tekijöitä ovat päärakenteiden hiilijalanjälki, tilatehokkuus, energiatehokkuus ja uusiutuvien energialähteiden käyttö. Kun kolme neljästä hoidetaan hyvin, ollaan varmalla pohjalla.

Lue lisää


9.7.2014 Jyväskylän asuntomessutalojen energiatodistukset esittelyssä

Asuntomessuilla Jyväskylässä ovat esillä myös messutalojen energiatodistukset. Vuosi sitten kesäkuussa voimaan tulleen uuden energiatodistuslain mukainen, ulkoasultaan sininen energiatodistus kertoo talon energiatehokkuusluokan ja sen kokonaisenergiankulutuksen.

Lue lisää


12.5.2014 Aurinkosähköstä tietoa etsivä ei joudu enää pulaan

Motivan verkkosivuille on koottu uusi aineisto aurinkosähköstä. Se palvelee suunnittelijoita ja aurinkosähkön hankintaa harkitsevia.

Lue lisää


2.4.2014 Energiatehokas ja toimiva koti syntyy hyvän suunnittelun ja laadukkaan rakentamisen tuloksena

Uuden talon rakentaminen tai vanhan korjaaminen on talon omistajalle yksi arjen suurista päätöksistä. Hyvä lopputulos ei aina ole itsestään selvyys – energiatehokas ja toimiva koti on monen tekijän summa. Suuria päätöksiä joudutaan tekemään jo paljon ennen rakentamista tai korjaamista. Hyviä neuvoja ja tietoa kannattaakin hankkia jo hyvissä ajoin ennen työhön ryhtymistä. Oma Koti 2014 -messuilla hyviä neuvoja löytyy Energiatehokas ja toimiva koti -neuvontapaviljongista hallista 2.

Lue lisää


9.10.2013 Motiva: Vuoden uusiutuva energiateko kilvassa voiton vei Kotka

Motivan vuoden uusiutuva energiateko 2013 -kilpailussa haettiin asuinrakentamisen edelläkävijöitä, jotka suunnittelevat tai saneeraavat asuinaluetta tai yhdyskuntaa. Kilpailun kahteen sarjaan ilmoittautui mukaan kaikkiaan 16 hanketta eri puolilta maata, mikä yllätti raadin positiivisesti. Voittajat julkistetaan Motivan seminaarissa Mikä avuksi lähienergian esiinmarssille.

Lue lisää


9.10.2013 Motiva: Motivalta lämmitysvaihtoehtojen vertailuun työkalu

Lämmitysmuodon valinta on yksi uuden pientalon rakentajan suurista valinnoista. Valinta riippuu monesta tekijästä kuten muun muassa talon asukkaista, saatavilla olevista lämmönlähteistä sekä hankinta- ja käyttökustannuksista. Motivan julkaisema lämmitysvaihtoehtojen vertailulaskuri antaa mahdollisuuden vertailla kannattavia vaihtoehtoja niin uudis- kuin olemassa olevassa omakotitalossa.

Lue lisää


7.10.2013 Motiva: Lampunvalintakone valitsee valaisimeesi oikean lampun

Tuttu Lampputieto-sivusto opastaa nyt valitsemaan sopivan ja energiatehokkaan lampun kotiin. Lampunvalintakone-palvelu suosittelee lamput valaisimen tyypin, ominaisuuksien ja käyttöpaikan perusteella. Erittäin energiatehokkaita ja pitkäikäisiä led-lamppuja on jo lähes kaikkiin käyttökohteisiin. Valitsemalla ledilampun säästää kymppejä lampun käyttöiän aikana.

Lue lisää


Edelliset Seuraavat


Sivua päivitetty viimeksi 23.2.2016